Trafikfara....

Idag har jag verkligen varit disträ. "Svårigheterna" på jobbet består och idag har vi ägnat en hel eftermiddag åt detta. Personer från olika verksamheter som tillsammans försöker komma till en lösning. Gick väl sådär. Har inte kommit fram till någon lösning, men vi kommer nog iallafall försöka avsluta vår kontakt i dagsläget. Funderade mycket på förmiddagen inför eftermiddagens möte och satt i helt andra tankar när jag var på väg från jobbets parkering hem till en patient. Körde bilen på ren rutin och upptäckte helt plötsligt att jag var på väg mot cykelbanan, på väg hem....... Hann precis svänga undan i samma sekund som jag insåg att jag var på väg mot cykelbanan. Snacka om trafikfara! Det gäller att vara fokuserad på vad man gör när man kör bil. Dagens läxa!Pratade semester på jobbet. Ett ganska så vanligt förekommande samtalsämne nu för tiden..... De flesta är väldigt oroliga för att vädret inte ska bestå tillräckligt länge tills deras semestrar börjar (inklusive jag). Men det är ju faktiskt så att vädret blir vad det blir och vi har inte någon som helst möjlighet att påverka detta och därför kan vi ju faktiskt sluta att ödsla tid på att oroa oss över detta!! Jag tycker att en stor del av njutningen med att ha semester är att kunna vara uppe hur sent man vill (utan att behöva oroa sig över att man ska upp tidigt nästa dag), att just kunna sova hur länge man vill, att kunna ligga och läsa en bok en hel dag, att inte behöva göra någonting.  Men just idag insåg jag att inget av detta kommer kunna genomföras denna semester. Vi kommer behöva lägga oss hyfsat eftersom Lilleman inte tagit semester utan vaknar kl 05 som vanligt. Vi kommer bli tvugna att gå upp kl 05, dvs ingen sovmorgon trots semester. Att läsa en bok en hel dag eller inte göra någonting kommer inte heller existera pga en hyperaktiv liten kille som kräver ständig aktivering. Vi kommer med andra ord ha en "annorlunda" semester i år. Livet är verkligen annorlunda sedan vår lille prins kom till världen. Men trots detta skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt än just så här!!!!!I kväll har F och jag mumsat på jordgubbar framför Allsång på Skansen - det är sommar!!

PS. Bortse som vanligt från den lilla gubben med tungan...... Han är utom min påverkan!


Måndagslöften.

Hur blev det så här?? Jag är så ortoligt otränad just nu. Så här illa har det nog aldrig varit. Jag har alltid tränat mycket. Alltid varit medlem på olika gym och sprungit på diverse pass av olika slag. Aerobics, box, dance, spinning, core, step mm mm mm. En period var det en hel del styrketräning och en period en hel del löpning. Till och med när jag var höggravid gick jag minst 5 km varje dag. Sedan blev det tvärstopp. Efter förlossningen kunde jag ju inte röra på mig på över tre månader, men sen borde jag ju kommit igång. Men icke!! Nu finns helt plötsligt varken tiden, orken eller lusten till träning och det är ju inte särskilt bra. Måste ta mig i kragen innan mina muskler förtvinar fullständigt, blodkärlen klibbar igen och andningen blir extremt ansträngd vid minsta rörelse........ Rikitgt så illa är det väl inte, men nu har jag iallafall bestämt mig en gång för alla att jag måste komma igång med mina "powerwalkar" igen. Jag kan ju knappast skylla på vädret - snarare tvärtom!

Så ikväll begav jag mig ut på en sen powerwalk och det var så skönt!! Helt underbart att raskt promenera fram i kvällssolen.
   

Förutom mitt nya löfte om flera "powerwalkar" så har jag även idag bestämt mig för att ha "shopping-stopp" ett tag framöver nu. Jag kan inte klämma in ett enda plagg till i min klädkammare och det är kanske dax att använda lite av det jag redan har. Jag får väl se hur länge jag klarar detta stopp, men ett tag framöver ska det nog gå iallafall...... :)
Fast det är klart, till helgen vore det ju lite roligt med något nytt plagg. Det vankas ju ändå partaj och då kan det vara trevligt med något nytt...... Löften är till för att brytas - eller hur var det nu det var???


Sommar!

Så verkar den har kommit för att stanna. Sommaren alltså. Jag hoppas iallaflall att den tänkt stanna eftersom jag har tre veckor kvar till semester..... Jag vill verkligen inte vara en sådan person som klagar oavsett väder, men när det är så här varmt och soligt hela tiden orkar man inte riktigt vara utomhus hela dagarna. Man svettas, solen bränner, solkrämen kladdar och huvudet värker efter att man slarvat med solglasögonanvändandet och kisat en hel dag......... Fast egentligen är det ju helt underbart, så nu ska jag inte gnälla något mer!! 

Vi har haft en solig och varm helg med utomhusaktiviteter på agendan hela lördagen och söndagen. Igår sprang syster och jag en sväng på stan samtidigt som jag fick höra om hennes glamorösa resa. Den blev så perfeket som den bara kunde bli och killen var en riktig gentleman som nog är ganska så intressant. Iallafall tillräckligt intressant för att syster ska börja fundera på om hon ska flytta dit ett tag......... Aj, aj inte bra!!! :S

Sedan blev det en liten familjetripp till Sörping. Mor och hennes man, min moster, Lillemans moster och så Lilleman och jag. (F var och förlustade sig på annat håll). Vi käkade såklart glass i stora lass (passade på när Lilleman sov) och så knallade vi runt längs kanalen som man brukar när man är där. Sedan tog vi en picknick i Mem och mordhöll Lilleman när han hade dille på att kasta stenar i kanalen. Dagen avslutades i Finspång med underbar grillad mat. Bland det godaste jag ätit på länge - grillade räk- och laxspett!! sedan satt vi ute tills klockan var ca 23. En underbar sommarkväll.

Den blivande amerikanska lyxhustrun.....

Den bleka "svenssonhustrun"......

Picknick.....


Idag har vi haft en ganska så slapp förmiddag. Stannade sedan till en sväng hos morfar på väg hem (vi sov kvar i Finspång) och lekte i hans trädgård. Mellanlandade ett tag hemma innan vi åkte hem till vänner för att grilla. Som sagt en helg fullspäckad av utomhusaktiviteter som har gett vissa följder i form av dåsighet (pga värmen) och en bränd rygg (pga slarv med smörjningen).

Nu laddar vi inför ännu en vecka fullspäckad av arbete!!


Välkommen hit!

Jag är en ung börjar-närma-mig-40-åring som bor i Norrköping i ett litet hus tillsammans med min man och tre busfrön till grabbar. Min vardag är en intensiv blandning av allt mellan höga tvättberg till legofyllda golv. Den kryddas dock med ett stort behov av det där lilla extra som glittrar, glimmar och förgyller tillvaron.

Jag är en godisälskande shopoholic som gärna tränar så mycket jag kan och får tillfälle till. Varje dag är en ny lärdom och ett konstaterande att jag faktiskt är en trebarnsmamma!

Hoppas Du ska trivas och vill titta in igen. Och lämnar Du ett litet avtryck blir jag strålande glad!

Kontakt: hanna.didrikson@hotmail.com