LCHF?

 
I dag kom denna bok som jag klickat hem.
Är lite intresserad av LCHF då jag försöker att dra ner på kolhydraterna i min kost.
Kommer dock aldrig kunna följa denna kost till 100% då jag egentligen inte tror på att att utesluta kolhydrater helt och hållet och jag skulle inte heller riktigt klara av att äta så mycket fett (ffa feta mejeriprodukter) då jag lätt mår lite dåligt av det.
Men jag tänker ändå att jag kan få lite inspiration från Åses goda recept och kanske omvandla vissa till lite mindre feta alternativ.
 
Att byta ut lördagsgodiset mot feta ostar, salami och nötter kommer inte ske här hemma.
Men en liten släng av LCHF tror jag kan vara positivt.....
 

 
Så var det då redan fredag imorgon.
Denna vecka har som alla andra veckor bara sprungit iväg.
I kväll stod egentigen bio på schemat, men då det var slutsålt fick de planerna ställas in.
Riktade istället in mig på ett pass på gymmet, men även det gick i stöpet (pga lathet).
Så det blev en snabbsväng på stan istället för lite gratisshopping (Tack H&M´s bonuscheckar!).
 
Helgen som kommer har vi sett fram emot ett bra tag nu. Då väntar nämligen en mini-weekend i Stockholm där bl a musikal står på scemat. Detta skulle vi uppleva tillsammans med våra kära grannar.
Men de ligger för tillfället nerbäddade med 39 graders feber i influensan,
så det ser inte så ljust ut just nu.
Känns jätte tråkigt om de inte kan följa med,
men mannen och jag får väl göra det bästa av helgen ändå - på tu man hand.
 
 


Äter själv LCHF sen ett år tillbaka, dock inte för att gå ner i vikt utan av hälsoskäl o har aldrig mått bättre. Lite knepigt är det då jag inte heller äter kött men det funkar. Testa men räkna med att du kan må lite kymigt i några veckor. Jag är långt i från någon expert men tipsar gärna om du undrar över något. Kramisar Tina

Här hemma är vi också sugna på att testa lchf, men vi får börja efter graviditeten då det inte verkar vara en bra kost vid just graviditet.
Hoppas att grannarna piggar på sig eller att ni får en mys helg i
Allafall:) är det med eller utan barn?

Jag kör lite LCHF light om man säger så - eller kanske mer åt GI. Försöker dra ner på mackor, pasta, potatis etc, men utesluter inte alla kolhydrater. Funkar för mig tycker jag :-)

Vad trist med dessa sjukdomar... Hoppas ni får en mysig helg ändå! Och snart ses vi ju - och då ska vi INTE vara sjuka!!

KRAM

Har också Åses bok. Bra recept! Fast jag håller mig inte till rent LCHF, jag klarar inte det, så lite kolhydrater blir det då & då.

Hoppas att grannarna hinner friskna till!

kram kram

Spännande med boken hoppas det finns mkt bra recept,hoppas ni får en mysig helg i Sthlm tillsammans ;) kram

Jag kör ändå på lagom av allt. Kroppen behöver både kolhydrater, fett och proteiner - är ju bara att minska på kalorierna (kanske dra ner lite på kolhydrater som lätt blir mycket kalorier, lika så fett) och äta en mix av allt, men lite mindre, om man nu vill gå ner i vikt. Har ju dock inte testat:)

Du får berätta om boken var något att ha😊
Ha en riktigt mysig helg nu. Kramiz

Jag brukar läsa hennes blogg för lite inspiration! Men jag är en riktig kolhydrat-yunkie... och känner att min kropp behöver det då jag tränar! Men absolut kan man plocka bort de onödiga, gillar GI-lite bättre faktiskt där långsamma kolhydrater är OK!

Kram P

Jag tror också på att minska ner på kolhydraterna, men inte helt. Jag brukar hålla mig till en potatis eller en dl av ris/pasta. Hoppas du blir nöjd med boken.

Jag tror inte heller på att använda sig av en kost själv, utan jag tycker man kan blanda lite sedan använda sunt förnuft =D, jag skulle inte heller kunna sluta helt med vissa grejer och öka för mycket fett, skulle må illa av det

ha nu en toppentrevlig helg
kramar

Välkommen hit!

Jag är en ung börjar-närma-mig-40-åring som bor i Norrköping i ett litet hus tillsammans med min man och tre busfrön till grabbar. Min vardag är en intensiv blandning av allt mellan höga tvättberg till legofyllda golv. Den kryddas dock med ett stort behov av det där lilla extra som glittrar, glimmar och förgyller tillvaron.

Jag är en godisälskande shopoholic som gärna tränar så mycket jag kan och får tillfälle till. Varje dag är en ny lärdom och ett konstaterande att jag faktiskt är en trebarnsmamma!

Hoppas Du ska trivas och vill titta in igen. Och lämnar Du ett litet avtryck blir jag strålande glad!

Kontakt: hanna.didrikson@hotmail.com